dinsdag 9 augustus 2016Uitjes over de grens… 
(zondag 2)Osnabruck


Deze stad  hadden we al eens eerder bezocht, toen omgetoverd tot een grote gezellige kerstmarkt,  deze keer gaf het een hele andere beleving.  Erg bijzonder zijn de vakwerkhuizen met vele details met historische informatie. Toen we van huis gingen begon het net hevig te regenen en wederom hebben wij ook deze trip de regen weten te omzeilen. Een rondwandeling, een terrasje met koffie en apfelstrudel, wat kun je in het klein genieten! Naarmate de middag verstreek werd het drukker in de stad, Duitsland zat nog in de race van het EK en de meeste terrassen waren voorzien van een beeldscherm. Jammer van het weer want de lucht werd  steeds dreigender, maar voor ons had de  bui gelukkig een flinke vertraging  opgelopen en wij zaten nog maar amper in de auto toen daar de bui los barste.


_____________________________________________

Rheine


 Op de terugweg kwamen we de zon weer tegen en besloten daarom afslag Rheine te nemen om klooster Bentlage te bezoeken.
Aan de straten te zien had het er flink geregend. Maar de zon scheen weer volop, de temperatuur was erg aangenaam, de bui richting het oosten… dus wij konden weer volop genieten.
Het klooster met bijgebouwenVanaf de parkeerplaats was het 0,5 km lopen naar het klooster, een mooie wandeling door het bosgebied. Het vroegere kruisheren klooster vormt het culturele hart van Bentlage, die verteld over de geschiedenis, architectuur de verbouwingen aan het klooster door de jaren heen. In 1437 werd het klooster opricht door monniken en in 1978 is het door de stad Rheine opgekocht.  Tegenwoordig zijn de  gebouwen en bijgebouwen opgenomen als cultureel erfgoed en is het klooster ingericht als kunstmuseum en hotel, bezit het een theehuis en een B&B.


Zoutwinning 

De zoutwinning in Bentlage reikt tot ver in de middeleeuwen. In de kloostertijd werd het zout voornamelijk voor eigen gebruik van kruisheren gewonnen. De zoutziederij is van 1743 tot 1952 in bedrijf geweest.  In 2004 is het Salinenpark herontworpen. Boomaanplanting en strakke  belijning van de leilinden accentueren als tuinarchitectonisch element het ontbrekende middendeel van de zoutziederij


En zo sloten wij wederom een leuke zondag af bij onze Oosterburen ;-) 

Ook de naastgelegen bloementuin met vijver is erg de moeite waard. Helaas geen foto’s meer van gemaakt vanwege een pijnlijke pols waardoor ik mijn fotocamera had overgedragen aan mijn mannetje (die altijd zo lief is om met mijn cameratas te zeulen)..

Fijne week!3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een mooie omgeving, Helena!
Ook Duitsland is best mooi en als je dichtbij de grens woont ook mooi voor een dagtrip.
Prachtige foto's!

Liefs, Gerry

Home and Lifestyle zei

Eigenlijk kom ik zelden over de grens, terwijl het helemaal niet zover hier vandaan is. Jullie hebben een leuk uitstapje gemaakt en wel zo fijn dat jullie van de regen weinig last hebben gehad. Een zonnetje maakt het simpelweg overal een heel stuk mooier!

Fijne avond Helena! Liefs, Ingrid

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat is ook Duitsland mooi.....dat vergeten we wel eens hè. Dichtbij huis, ook in Nederland, zijn nog zulke mooie plekjes!

Groetjes Trijnie