dinsdag 1 maart 2016


Something new…


Lange tijd hebben er geen bloemen meer op de vaas gestaan. Zoals ik al eens eerder
schreef, molesteert onze rode kater alles wat maar met bloemen te maken heeft wat op tafel komt te staan. Maar sinds we nieuwe eetkamerstoelen hebben mogen ze niet in de buurt van de stoelen komen, zo ook niet op tafel. ”Iets wat voorheen eigenlijk ook niet mocht maar stiekem ook wel gezellig.” Een krabpaal van 1.20 meter hoog en een paar druppels valeriaan (wat hetzelfde effect heeft als Catnip) hebben hieraan wonderen gedaan, ze zijn niet bij de paal weg te slaan. Gezien de stoelen van antraciet linnen zijn wil ik niet dat ze er met hun lange haren er aan langs schuren, laat staan er aan krabben! De oudste van het harige stel mocht nog wel eens los gaan aan de rieten stoelen die we voorheen hadden staan  Ik zal er dan ook alles aan doen om te voorkomen dat hij zich op het stof los laat. Ik heb zelfs Cat-Away gekocht en gesprayd toen de stoelen net binnen waren. De eerste keer dat ik het had gespoten leek het of ik een lijn had getrokken, ze stopten acuut en liepen achteruit terug, de tweede dag trokken ze zich er iets minder van aan en helaas toch niet de perfecte oplossing. Daarnaast durf ook niet te dicht op de stoelen te spuiten, bang dat het vlekken op het stof achterlaat of nog erger dat het uitbijt, ondanks er op de verpakking staat dat het meubelvriendelijk is. De nieuwe stoelen staan nu  ca. 4 weken en eigenlijk ben ik zeer verbaast hoe goed het eigenlijk gaat, ze gedragen zich voorbeeldig. Ik durf ze nog niet alleen te laten in de keuken daarom gaan ze uit voorzorg in de hal als we even niet in de buurt zijn.

Wij kunnen er weer een tijdje tegen, de keuken heeft een mooie huiselijke sfeer gekregen die helemaal bij de woonkamer aansluit. Een plek om nog langer te blijven hangen met bijvoorbeeld, een kaasplankje en een glas wijn.  Hoewel we precies wisten wat we wilden was het stof best nog wel een dingetje. De linnen stof paste nu eenmaal het beste bij het model en de sfeer, daarom hebben we besloten dat de harige huisgenoten zich deze keer maar bij onze wensen aan te passen hebben.Liefs, en nog een hele fijne week! X14 opmerkingen:

It's me zei

Wat leuk weer een post van jou.....heb ik gemist hoor.....mooie stoelen zeg prachtig....geniet ervan liefs Ria x❤️

Anoniem zei

O, dat zou toch zonde zijn als deze mooie (volgens mij heerlijk zittende) stoelen als krabpaal werden gebruikt. Groot gelijk dat dit nu 'verboden terrein' is voor ze. Wij hadden in het begin, toen onze Polleke nog een kitten was, een plantenspuit klaar staan. Elke keer als ze haar pootjes wilde rekken aan onze bank, pjssssst met de plantenspuit en weg was ze! Maar helaas kun je niet alles voorkomen bij katten, het zijn eigengereide dieren die precies weten waar de lekkerste plekjes zijn...
Gelukkig kun je nu genieten van je mooie bloemen en er weer prachtige foto's van maken. Kunnen wij dáár weer van genieten! Fijn om weer een post van je te lezen!!
Liefs, Peetje

Home and Lifestyle zei

Wat gezellig dat je er weer bent, Helena...altijd fijn om zo'n mooie post van jou te mogen lezen. De foto's zijn ook weer prachtig en wat fijn dat je de katten inmiddels aardig hebt afgericht. Ik zou het ook vreselijk vinden wanneer je halen van de kat aantreft in je gordijnen of in de stof van stoelen of bank. Het ziet er allemaal weer heel sfeervol uit!

Kom je gauw weer terug ;-) ? Veel,liefs, Ingrid

Verie - Vestywo zei

Wat een mooie foto van de tulp, prachtig! Mooie eethoek heb je hoor, heel chique!

Lieve-Groetjes,
Verie

Madelief zei

Wat wonen jullie toch mooi! Ik kan mij voorstellen dat je weer zo geniet van de bloemen. Ik geloof dat ik niet zonder zou kunnen.

Fijne week verder!

Madelief x

Greet Lefèvre zei

Lang geleden Helena! Prachtige blogpost met heel mooie foto's! Echt, ik geniet er van! Heel veel liefs, Greet

Bianca zei

Wat een prachtige foto's. Ik ben et ook een tijdje uit geweest.
Leuk om je blog weer te mogen lezen.
Groetjes Bianca xx

van alles wat in huis en tuin. zei

Wat leuk dat er weer een berichtje van je is! Ik miste je al!
Wat een prachtige foto's van de tulp!
En van die mooie stoelen moeten die katten gewoon afblijven.....haha. Ik snap dat je ze daar niet aan wilt laten krabben maar je hebt er wat op gevonden: valium! Geen idee dat dit zo goed zou helpen!
En waar staat de krabpaal....in de kamer?

groet Trijnie

Onder de rieten kap zei

Super dat je weer een blog gepost hebt want ik miste je prachtige foto's! Je stoelen zijn prachtig en ik kan me voorstellen dat je daar geen nageltjes en haren in wilt hebben, waar onze oudste poes zonder problemen alleen aan de krabpaal haar nagels scherpt heeft onze jongste poes nogal moeite met de krabpaal, ik ga jouw tip met de valeriaan maar eens proberen!
Liefs, Yvonne

Ger zei

Kan me voorstellen dat je die mooie stoelen even op de blog met ons wilt delen.Heel sfeervol!!!
Nou maar hopen dat de harige huisgenoten zich aan de huisregels houden.

Liefs,Ger

Anita zei

Wát een mooi en sfeervol plaatje. De stoelen zijn erg mooi en helemaal passend bij de rest van jullie interieur ;-) Ik hoop dat je de poezekinderen ook de komende tijd zo af kunt richten dat ze met een grote boog om de eethoek heen lopen haha Liefs!

Judith zei

Fijn om weer een kijkje te nemen in jullie sfeervolle huis. En tja, soms vergt een woondroom offers haha... Ik denk dat de beestenboel snel gewend zullen zijn. Wij willen onze hond straks leren dat hij niet in de woonkamer mag: Er blijft dan altijd nog meer leefruimte voor hem over dan nu in de woonunit;-)

Geniet van de zondag, groetjes Judith

Marry Langwerden zei

Wat een mooie eetkamerstoelen heb je. Ben ook op zoek naar soortgelijke stoelen. In antraciet kleur zijn ze inderdaad prachtig. Hopelijk blijven de poezen er af!
Via andere blogs kwam ik bij jou. Wat een mooie foto's maak je; echt om te genieten! Daar kan ik nog veel van leren. Ik heb me inmiddels als volger aangemeld en ga nu gauw verder kijken. Kom ook eens bij me langs :-)

groetjes Marry (marrythuis.blogspot.nl)

Sylvia zei

Grappig hoe je schrijft dat de harige huisgenoten zich eens moeten aanpassen, meestal krijgen die toch wel hun zin ... :-)
Maar je hebt gelijk, je nieuwe stoelen zien er prachtig uit, ik zou ook alles doen om de harige vriendjes weg te houden !
Je foto's zijn zoals altijd heel mooi en sfeervol, Helena !
Fijne avond en nieuwe week,
Sylvia