zondag 19 januari 2014


Wie jarig is trakteert...

Helaas moeten jullie het alleen met dit beeld doen en blijven watertanden...
Gelukkig hoeven er daardoor ook geen goede voornemens in duigen te vallen, "voor wie zich met de jaarwsseling voorgenomen had een gezonde leefstijl aan te meten", flauw hé?!

De reden dat deze taart afgebeeld staat, is dat mijn blog vandaag 4 jaar bestaat. Het leuke is dat ik zelf ook voor het eerst op het feestje ben, alle voorgaande jaren heb ik er nooit bij stil gestaan of gewoon domweg vergeten.
Ik werd er afgelopen week aan herinnerd daar ik meerdere blogs voorbij zag komen met een jubileum.
 Het leuke van bloggen is dat het op één of andere manier een band met elkaar schept ook al ken je elkaar niet persoonlijk, én dat is toch eigenlijk best heel bijzonder. Het geeft je de spirit om er telkens weer iets moois van te willen maken.

Het voelt warm en vertrouwd, dat had ik me van te voren niet kunnen bedenken! Wat heb ik getwijfeld en vond ik het eng om mijn eerste schreden hier te plaatsen.
Ik wil jullie allemaal, ook de stille lezers,  hartelijk bedanken voor het bezoeken van mijn blog, voor de lieve, trouwe reacties die hierop achtergelaten worden. Jullie mogen weten dat het me dikwijls een flinke glimlach op mijn gezicht tovert, en daar is het toch allemaal voor te doen!



De taart had ik vorig weekend al gemaakt, het beeld heb ik nog even bewaard voor deze gelegenheid.
Het is een kant en klaar mix wat ik uit Duitsland had meegenomen. Ik kan jullie daarom geen duidelijk recept doorgeven. Maar wie weet voor de keukenprinsessen onder jullie.
De basis bestaat uit cake met stukjes chocolade. Officieel word het gebakken met kersen, deze heb ik er uit gelaten. Nadat de basistaart afgekoeld was heb ik een centimeter van de bovenkant afgeschraapt en een laag slagroom aangebracht, daarop de drooggedepte peer ( uit blik) verdeeld en vervolgens de rest van de 400 ml slagroom over de peer uitgestreken. Het geheel afgedekt met de afgeschraapte kruimels...en Voila!
Ik kan jullie melden...het smaakte voortreffelijk!!

Nu niet meteen de keukenkasten in duiken hoor,  houd je aan je eigen belofte ;-)



Een hele fijne week gewenst!



donderdag 9 januari 2014

un Caffè




Cappuccino, Latte Macchiato, Espresso...en zoveel soorten meer. Dit zijn wel mijn favorieten. Een echte Italiaan drinkt na 11 uur s' morgens geen Cappuccino meer.
Het is niet alleen een reden maar ook een gewoonte om na een zware maaltijd een Espresso te drinken om het sneller te laten verteren. Als er melk bij zit zal dit het proces vertragen. Het is dan ook een beetje raar als je als buitenlander om 8 uur s'avonds een Cappuccino besteld. Gezien de populariteit van dit land zullen ze er inmiddels wel aan gewend zijn.

 In Nederland word er per dag ca. 6,5 miljoen liter koffie geconsumeerd, dat is op jaarbasis 150 liter koffie per persoon. We horen dan ook niet voor niets bij de meest 'enthousiaste koffiedrinkers'  ter wereld. Met de trend van verschillende koffiemachines kom je in steeds meer huiskamers exclusieve koffie tegen. Bij ons thuis word er ook bijna geen gebruik meer gemaakt van het "ouderwetse" koffiezetapparaat. Maar helaas, nog steeds geen George Clooney gezien....nou ja, mijn eigen dan!






Word Espresso je allemaal teveel, dan kun je  als niet Italiaanse altijd nog over gaan op een grote kop thee;-)


Arrivederci


maandag 6 januari 2014

"Met Drie Koningen lengen de dagen zich een haneschreeuw" 

Toepasselijker kan ik het nieuwe jaar niet beginnen met de foto die ik gisteren op het Balloërveld heb gemaakt.






Ik wens jullie een heel gelukkig 2014, 
 dat alle dromen, wensen  en ambities in het nieuwe jaar uit mogen komen!





Hierboven een kunstwerk wat in 2011 is geplaatst  van gekapte bomen uit het gebied. Het past  helemaal in de middeleeuwse sfeer van dit open gebied wat bestaat uit zandpaden en heidevelden. De open vlakte creëert ruimte voor kunst en biedt een podium in het landschap met de historische en archeologische objecten in zicht.





Met dit gevoel, sfeer en liefde voor cultuur... hoop ik dat het een heel inspirerend jaar mag worden.

Op een gezellig blogjaar!

X.X.X