woensdag 13 augustus 2014Helaas, het mooie weer lijkt even op te zijn. En dan moeten we ons verplaatsen naar een andere ruimten. Wat natuurlijk nog niet betekent dat de zomer al voorbij is! Ik ga er vanuit dat er nog hele mooie dagen gaan komen hoor en dat alleen de restanten van orkaan Bertha even roet in het eten komt gooien.
Waar wij wonen mogen we niet mopperen want de regen is veelal aan ons voorbij getrokken.
Na een flinke regenbui die zondag bij ons pas laat in de middag viel, kleurde de lucht in de avond prachtig rood. Tegen de klok van 21.00 uur besloot ik om er toch nog even snel op uit te trekken. Al werd de richting die ik koos steeds donkerder en met de weet dat tijd een grote rol speelt bij zonsondergang zag ik de kansen al helemaal aan mij voorbij gaan... Plots was daar toch nog het moment die zeer de moeite waard was. Nadien hebben we ook erg moeten lachen om het vervolg van ons uitstapje. We reden "op voor ons" onbekend terrein, zonder straatverlichting, waar het boerenlandweg over ging in een zandpad "waarvan manlief het al vreemd vond dat er ineens midden op het afvalt gras groeide" en  ik de scenario's dat we vast kwamen te zitten al aan me voorbij zag komen. Het zou voor ons namelijk niet de eerste keer  zijn om op een dergelijke weg te manoeuvreren.  Jaren geleden moesten we vanwege een  vrachtwagenstaking een andere  route nemen en dachten we slim te zijn door achter een landgenoot aan te rijden, met het gevolg dat we een kwartier later met een afgekoppelde caravan boven een sloot stonden te keren. Gelukkig zaten we deze keer wel snel weer op het rechte pad ;-) Ik wens jullie nog een fijne week, maak er iets zomers van! 
_______________________________________________

16 opmerkingen:

Moni Waldfee zei

so stunningly beautiful warm photos.
A delightfully cozy room and the evening atmosphere is currently just amazing. When the sun goes down in a remarkably strong red in the evening and you think they would explode from sheer redness, ... that are consistent warming moments for our souls. Would be great if we get some nice days even after all the summer rain and thunderstorms and severe weather.
Dearest greetings, Moni

Home and Lifestyle zei

Wanneer het weer even iets minder is, kun je er inderdaad maar het beste van maken. Daar heb jij gelukkig geen problemen mee. Dat verhaal over de afgekoppelde caravan hihi...ik heb er helemaal beelden bij :-). Zo erg werd het deze keer niet en jullie inspanningen werden beloond: wat een prachtige foto's!

Ik wens je een fijne dag, Helena! Liefs, Ingrid

P.S. Madrid was zó mooi!!

Ger zei

Zo af en toe van het rechte pad en de begaande wegen afwijken heeft meestal wel iets spannends,ik doe dat graag en zeker op den vreemde tijdens vakanties.
En wat het weer betreft zit jij daar altijd wel gezellig in alle seizoenen en het zomerse fruit binnen handbereik.
De foto's met het avondrood zijn prachtig om naar te kijken,maar of we er nou ook echt blij van moeten worden wanneer we ons gaan verdiepen in hoe dat komt.
Hier is het op dit moment binnen en buiten weer lekker,kan er niks aan doen maar ik vind dat zomerweer met die hoge luchtvochtigheid in ons landje verre van aangenaam.
Maar wij zijn we in de gelukkige omstandigheid dat alles mag en niets moet,dus rustig aan is hier het motto van de dag.

Geniet van alles en fijne week verder!!
Lieve groet,Ger

Bizzy @ home zei

Dit weer hoort ook gewoon bij een Nederlandse zomer en voelt toch ook wel weer vertrouwt. Dan doe je ook weer even wat binnen, want dat was ook wel nodig hier. Mooie sfeerplaatjes van de zonsondergang, leuk en herkenbaar die landweggetjes die doodlopen hihi..
Lieve groet, Renny

Anoniem zei

Prachtige foto's van een late zomeravond. En avondrood brengt zon aan boord.
Dat zijn onze zomers, zon en wind en regen door elkaar. Heeft ook wel iets moois. Ik ben altijd wel blij als na de warmte er even weer koelte komt. Ik kan niet tegen de warmte en een beetje allergisch voor de zon. Maar dat is niet bedoelt als klacht hoor. En september en oktober kunnen ook nog heel mooi zijn.
Ook een prachtig overkapping hebben jullie.
Nog een fijne dag, Helena!

Liefs, Gerry

Jolanda zei

Hoort bij de Nederlands zomer en ach, het valt hier ook alles mee. Veel zon en wind en wat bewolking. De temperatuur mag van mij wat hoger:) je foto's zijn week mooi! Lieve groet

Anoniem zei

Ik begin ook langzaam zin in de herfst te krijgen. Zo erg warm hoeft voor mij ook niet, maar wel wat warmer als nu, zodat je toch nog even lekker buiten kunt zitten. Of zoals bij jullie heerlijk onder de overkapping. En vandaag bleef het zo waar eens droog!! De planten in de tuin konden eens even op adem komen, na alle slagregen die ze geregeld teisterden.
Je hebt een prachtige zonsondergang vast gelegd. De berm lijkt wel een beetje te gloeien!
Ik heb ook even bijgelezen en las dat jullie een zware tijd hebben meegemaakt. Petje af hoe jullie weer positief in het leven staan. Het is zoals je laatste foto: lachen maakt het niet beter, wel draaglijker.
Liefs, Peetje

Bianca zei

Het heeft je in ieder geval hele mooie foto's opgeleverd.
Prachtig !!!!!!
Zo mooi kan Nederland dus ook zijn als de zon niet schijnt.
Maar eerlijk is eerlijk.......geef mij maar het zonnetje hihi....
Wens jou ook een fijne week.
Liefs Bianca xx

It's me zei

Tja ook dat is zomer toch..we genieten nog steeds hoor..net binnen heerlijk buiten gegeten in de zon.....vind het nu wat koud worden...we genieten en jij ook zo te horen....liefs van mij...x...!..

B A S I C H U S zei

Aan de ene kant zo zonde van het weer, ik denk altijd augustus is hier net een herfst maand, elke mooie warme dag boven de 20 graden is een bonuszomerdag ,) maar bij jouw is het ook heerlijk genieten, dank je wel voor je lieve berichtjes.

Kram Marion

van alles wat in huis en tuin. zei

Tja....die witte weggetjes op de kaart, die nemen wij ook altijd. Mooi! Maar soms niet zo slim is ook onze ervaring: een smal weggetje in de bergen in Griekenland die eindigt in een zandweg en dan met een gehuurde auto.....nee niet slim. maar goed, je komt wel eens op mooie plekjes en ziet weer eens iets anders dan het gewone. Dat heb jij dus ook gezien met een mooie zonsondergang op een smal weggetje en wat krijg je dan.....een prachtige foto!

groet Trijnie

Judith zei

Hihi, fijn dat je nu geen sloot tegenkwam dan;-)

Beetje jammer van het weer, maar tja wel écht hollands! De goede dagen plukken we nog eventjes...

Mooie foto's

Claudia Leertouwer zei

Blij dat je zoveel moeite hebt gedaan, wat een prachtige foto's!!!

Madelief zei

Wat hebben jullie een prachtige plek om buiten te zitten. Het ziet er heel sfeervol uit!

Fijne avond!

Madelief x

Sylvia zei

Wat een prachtige zonsondergang heb je kunnen vastleggen, Helena !
Een paar weken terug waren mijn man en ik ook op pad om een zonsondergang ergens aan het water ... gelukt, maar ik had zo'n 20-tal muggenbeten als souvenir ... :-(
Hier nu ook veel regen en onweer ... hoop op nog mooie zomerse dagen !
Wens je een heel fijn weekend,
Sylvia

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Sfeervolle foto's weer! Elk moment dat ik nog van de zomer kan genieten, pak ik. Maar vrees dat we al sneller naar de herfst gaan dan we zouden willen. Fijne zondag!