vrijdag 4 oktober 2013

Bagheera krijgt er een speelkameraadje bij..

Bagheera is inmiddels alweer 2,5  jaar alleen sinds Minousch er niet meer is. Aan liefde komen we niet te kort van deze schat, toch leek ons de tijd rijp om er een speelkameraadje voor hem bij te nemen. En zeg nu zelf, als je al die kittens op het internet bekijkt dan ben je snel verliefd, het liefst wil je ze allemaal. Oh, ze zijn ook allemaal zo leuk! 

Mijn voorkeur ging al langere tijd uit naar een rode kater
Als klein meisje van vier is mijn liefde voor rode katten al ontstaan. Tijdens het spelen met vriendinnetjes was er altijd een rode kat in mijn buurt, hij zag er een beetje verwaarloosd uit.  Ik sleepte hem keer op keer op mijn arm mee naar huis en vroeg dan aan mijn moeder of ik hem mocht houden. Mijn moeder legde uit dat hij waarschijnlijk al een huisje had en ik hem niet zomaar kon houden, ik mocht hem wel een beetje melk geven. De rode kater bleef maar achter mij aanlopen en kwam op een gegeven moment gewoon voor de deur staan alsof hij bij ons woonde. Via de overbuurvrouw kwam mijn moeder erachter waar de rode kater vandaan kwam. Hij werd inderdaad verwaarloosd, hij werd niet geaccepteerd door de honden die in dat huis aanwezig waren. De mensen waar hij van was vonden het  prima dat hij bij ons kwam wonen. Ik was stapel op hem, hij liep mee naar school, sliep bij mij en ging zelfs mee naar school voor een spreekbeurt. Op mijn twaalfde verjaardag kwam ik tussen de middag thuis van school en bleek dat iemand hem had vergiftigd, hij had een blauwe en tong en kroop al weg (een teken dat ze aanvoelen dat ze het niet gaan redden), wat was ik stuk van verdriet. Toen ik later die middag weer uit school kwam was hij er niet meer, wat heb ik die verjaardag als naar ervaren. We hadden thuis nog een poes,  drie maanden later wierp zij haar eerste nestje. Ik kan me nog goed herinneren hoe spannend ik het vond, de eerste kitten werd s' avonds laat geboren. In alle vroegte ben ik naar beneden geslopen, én wat ik daar aantrof....precies in het midden van de vier zwarte/witte poesjes lag een rood poesje, ik had mijn rode Pippie terug! Ik stond te dansen van blijdschap aan het bed van mijn ouders. Van deze rode kater hebben we nog lang mogen genieten, zelfs onze kinderen hebben hem nog gekend, het was een geweldige lief knuffelbeest.

Nu gaan we op herhaling met een Maine Coon.

Mag ik jullie voorstellen
Gino RossoIs het geen  snoepie?

Hierboven was Gino 10 weken,  dit was tevens ook de laatste keer dat we hem gezien en geknuffeld hebben. Hij zal inmiddels  alweer gegroeid zijn, op deze foto is hij al 1600 gram en hij zal rond de 2000 gram wegen als hij bij ons komt wonen. In totaal zijn zijn drie keer geweest om te  knuffelen, het liefst zou ik vaker zijn  gegaan alleen moeten we er wel 200 kilometer voor rijden, daar moet je toch steeds een dag voor uittrekken. Vanaf week 4 mochten we voor het eerst kennis maken met Gino, dit om stress van de moederpoes tegen te gaan. De optie die we vanaf dag 5 al op hem hadden is meteen over gezet in koop...smoorverliefd natuurlijk!! Gelukkig ontbreekt het ons niet aan foto's,  daar heeft de eigenaresse van de Cattery wel voor gezorgd, we hebben inmiddels een hele kitten-album vol. Erg fijn dat we op afstand zoveel mee hebben gekregen hoe hij zich per week (soms per dag) ontwikkelde, echt super! Volgende week word hij 13 weken en mag hij het nestje verlaten. Het lange wachten heeft ons geduld echt op de proef gesteld! Gelukkig kunnen we de dagen nu aftellen en mogen we hem bijna verwelkomen.

Gino 4 weken, de eerste kennismaking.Mijn verassing  waar ik in een vorige post over schreef is hiermee bekend gemaakt
Fijn weekend allemaal!

21 opmerkingen:

lia zei

Eindelijk kan ik kijken, want ik zag vanavond al een voorproefje van deze post in mijn leeslijst. En wat een lieverd. Fijn dat je straks weer kunt en mag genieten van zo ' n klein rood opdondertje. Hoop dat ze het samen ook heel leuk gaan vinden, maar dat komt vast goed, net als hier.

Fijn weekend
Lieve groet lia

Anoniem zei

Oh,ik ben helemaal vertederd! Wat een snoepie!! Vooral die foto waar hij zo onderuit ligt, de eerste van vier, is snoezig.
Maar eigenlijk zijn alle foto's prachtig. Bagheera is een prachtpoes, die heel statig om zich heen kijkt. Gezellig voor haar, dat ze er een speelkameraadje erbij krijgt. En voor jullie natuurlijk ook. Ben al reuze benieuwd naar de volgende foto's...
Liefs, Peetje

Ger zei

Een echte rooie schoonheid....en leuk fotomodel!!!

Fijn weekeind!!
Ger

Home and Lifestyle zei

Wat een mooie foto van Gino en wat gezellig dat Bagheera er een maatje bij krijgt. Het zal in het begin vast wel wennen voor hem zijn, ik hoop van harte dat ze dikke vrienden worden.

Wat een naar verhaal uit je jeugd, op die leeftijd heeft zo'n gebeurtenis enorm veel impact, het is hartverscheurend dan. Gelukkig dat er later toch nog een rode kater in het nest zat, dat heeft vast zo moeten zijn.

Laat je snel weer van jou en Gino horen ;-)? Fijn weekend Helena!

Liefs, Ingrid

Verie -Vestywo- zei

Wat een lieve snoezepoes! Ziet er zo lief uit! Geniet ervan. Lieve-groetjes, Verie

Bizzy @ home zei

Ah, smelt, zo mooi en lief! Geniet ervan. Ze worden vast dikke maatjes!
Lieve groet, Renny

Anoniem zei

Wat raak je hier vertederd van. Wat een prachtige katje. Ik hoop dat ze goed overweg kan met Bagheera.
Fijn dat je hem volgende week eindelijk mag ophalen.
Gelukkig ook goede verhalen na een verkeerd verhaal.
Mooi weekend, Helena!

Lieve groet,
Gerry

Anoniem zei

Wat raak je hier vertederd van. Wat een prachtige katje. Ik hoop dat ze goed overweg kan met Bagheera.
Fijn dat je hem volgende week eindelijk mag ophalen.
Gelukkig ook goede verhalen na een verkeerd verhaal.
Mooi weekend, Helena!

Lieve groet,
Gerry

Anita zei

Hihih ik had hem natuurlijk al gezien!
en als niet poezenmens smelt ik (nu ie klein is) natuurlijk wél van dit knuffelbeessie.
Ik hoop dat ie het goed met Bagheera kan vinden!
Een heerlijk vooruitzicht voor jullie :-))
Fijn weekend! Groetjezz lfs mij xxx

Bonjade zei

Wat een droppie zeg......ik ben ook op slag verliefd!
Oh hier gaan we vast nog veel van zien...en gelukkig maar....
Verheug me nu al op zijn ondeugende streken ;)

Fijn weekend

Liefs

Marjonel M zei

Wat een prachtig katje, ik hoop dat ze dikke vrienden worden.

Wij zien ze vast wel een keer voorbij komen.

Groetjes, Marjonel

Marjon zei

Zijn naam alleen al...Gino Rosso...een echte "rooie" versierder....wat een leukerd...en natuurlijk Bagheera ook, wat een prachtige kat en wat heeft dat vrouwtje mooie foto's gemaakt....super...lieve groet Marjon

Colin zei

Wat is hij leuk; die gaan we toch wel vaker op je blog zien hè?

It's me zei

Owwwwwww ...ik smelt...wat een lieverd......veel plezier met haar...zo lieffffffffff....liefs van mij...x !

Tanja zei

Wat is hij leuk.....en wat een mooie foto van het kleine rode droppie, leuke naam en zo toepasselijk, heerlijk vooruitzicht, jong geluk in je huis, en ik vind de foto van Bagheera super mooi,


Liefs
Tanja

little sweet things zei

Och jeempie wat een snoepie en wat een mooie naam hebben jullie hem gegeven!
Ik hoop dat jullie samen met jullie prachtige kat Bagheera veel plezier van deze kleine zullen hebben.
Lieve groet, Sas

Sylvia zei

Oh, Helena, wat een lieverd is dat, zo schattig !
Ik kan me voorstellen dat jullie niet kunnen wachten :-)
Bagheera is ook zo'n prachtige kat, wondermooie foto !
Fijne week,
Sylvia

Dani zei

Wat een prachtige vent! Ik heb de cattery even opgezocht en te zien aan zijn mooie ouders (die kater!) wordt dit ongetwijfeld een prachtige Maine Coon.
Veel voorplezier, en geniet er van als hij er is, ze zijn zo groot voor je het weet.
groetjes
Danielle

a 14 year old with a camera zei

CUTE PHOTOS !!!


Check out my blog, please? http://simplepromise-simplepromise.blogspot.co.uk/
(I also have a photography blog)

Marisa zei

Hi Helena!

Thank you so much for commenting on my blog. I'm glad that you like my work, and i also want to tell you that your photos are a big inspiration to me. Thanks for sharing them. i will definitely learn more about photography with your lovely images.
Hugs,
Marisa.

Home is where the heart is zei

viavia kom ik bij jou terecht en wat ziet mn oog, een maine coon. Heb ze zelf ook al bijna 24 jaar, nee geen cattery, dan zou t huis afgeladen vol zijn hahahaha
Momenteel liggen ze alle 4 te ronken. Ik kan me geen heerlijker kattenvolk voorstellen. Gino is een knapperd....en doet hij zijn kleur eer aan en is het een donderstraal:))?
Fijne zondag