dinsdag 27 april 2010

SamengevoegdIk heb  de foto's samengevoegd, het staat zoveel mooier zonder de tekts.
Ontzettend bedankt voor jullie lieve reacties, ze hebben me erg goed gedaan!

EEN FIJNE WEEK !
&
 Hoop dat jullie met Koninginnedag  leuke markten bezoeken, zodat er weer leuke vondsten worden gepresenteerd.  Ik kijk er nu al naar uit...!
                                           


donderdag 22 april 2010

Tuinmomentje


De natuur is alweer flink aan het en groeien en bloeien...heerlijk!
Toch heb ik het idee dat de natuur iets achter loopt op vorig jaar. Maar evengoed heb ik toch alweer leuke momenten ervaren in de tuin. Zo vloog dit vlindertje vorige week vrolijk om mij heen. Ik dacht geen kans te hebben om haar mooi te fotograferen. Maar ze bleef, ze gaf me ruim de gelegenheid haar schoonheid te bewonderen. Zo is ze een hele tijd bij me gebleven en liet me denken aan mijn oma. Zou ze even in mijn tuin vliegen? Toeval of niet,  s'avonds bij het opruimen van het tuingereedschap, zag ik dit lieveheersbeestje in de rozenboom lopen. Ach, nou ja de naam alleen al, dan moet dit mijn lieve opa wel zijn geweest, want dat was ook een heertje..dan zijn ze in mijn gedachten alle twee gezellig bij me langs geweest!  Ik ben helemaal niet bijgelovig hoor? ;-)


En het beloofd mooi weer te worden.

 Ik wens jullie allen...

Heel veel buiten plezier!


                                          

zaterdag 17 april 2010

Daar bij die molen...
Na aanleiding van de aswolk, kwamen we donderdagavond weer terug van de training, van onze 12 jarige zoon. Onderweg  naar huis verbaasden wij ons over de lucht, die in alle windrichtingen anders leek. Richting het noordwesten was het roodgekleurd en naar het oosten, was bijna aardedonker. Het was natuurlijk alweer te laat en we twijfelden dan ook of dit wel te maken had met de aswolk. Toch was de lucht anders als anders en zal het zeker invloed hebben gehad. Dichtbij hebben we open vlaktes, tussen de landerijen wilde ik toch nog een poging wagen. Dus snel langs huis om mijn camera te halen. Daar aangekomen was behoorlijk donker, ik was al te laat voor een gewenste resultaat. Zo komen we dus over deze brug, de molen verlicht. Gezien ik reed en daar niet uitgebreid kon stoppen, heeft mijn zoon deze twee onderste foto's met zijn mobiel gemaakt. En kijk nou zelf...een nieuw talentje geboren!! Hij heeft zelfs getracht foto 2 te bewerken, door de lucht grijs te maken. Ik ben super trots op hem! Zo leuk dat hij interesse heeft, in wat ik doe.
Daarom kon ik jullie deze post niet onthouden.

                                                   

Hartelijk dank Ingrid


Met een kop koffie even kijken op mijn blog.
Even kijken wat voor leuke posten er vandaag geplaatst zijn en een berichtje achter laten.
Ondertussen terug naar dashboard zie ik twee berichten binnenkomen, toevallig had ik er bij één net een reactie achtergelaten. Maar voelde aan het bezoekersaantal dat er iets niet klopte. En ja, er kwamen opvallende berichten binnen "via Ingrid" van Home and lifestyle. Even pooslhoogte houden.. Ja hoor, ik viel even stil,  maar ondertussen ook toch ook wel een beetje vereerd. Ingrid die zelf een prachtige blog heeft, had mijn blog  bij haar onder de aandacht gebracht!
  Zo lief!!
En ik heb de hele dag al zitten denken,  "hoe kan ik haar zo origineel mogelijk bedanken". 
'Zo Ingrid', jij had het jouw bericht onder het mooie,  'verassende' boeket bloemen, van je man staan. Ik wil jouw daarom ook bedanken met een boeket. Dit boeket heb ik op onze trouwdag van mijn man gekregen. Toevallig had ik Landelijk Wonen erbij liggen. Tja, toen ik even in mijn foto's ging zoeken, sprak deze meteen aan. Bloemen, ook van mijn man, Landelijk Wonen  'onze gezamenlijke passie' allen in dit sfeerplaatje gebracht. Hoe toepasselijker kan ik jou daarom bedanken!

Daarom Ingrid zeg ik met deze rozen, Heel erg bedankt! Vrijwel vanaf het begin dat ik mijn blog open heb gezet, kom jij mij gezellig opzoeken met  je leuke, lieve reacties. Dankzij jouw heb ik  nu hele leuke volgers erbij, die ik trouwens ook heel erg wil bedanken. Leuk om op deze manier, mooie blogs te ontdekken.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en zonnig weekend!


maandag 12 april 2010

Je mag alles afhalen...

HIER DRAAIDE HET  ALLEMAAL OM!
   "Bieden"


Struinend op het internet, kwam ik deze mooie ovalen schaal met lieve bloemetjes tegen en nog wel in ons dorp welliswaar!  Hup, een mailtje er achteraan, want ik wilde natuurlijk eerst weten wat deze beste meneer er zelf voor wilde hebben. Gezien de foto en hoe het genomen was, zag ik hier wel wat in te handelen. Samen met de andere dekschalen stond dit alles op zijn vloer uitgestald en  ver van bovenaf gefotografeerd.


                                                                Dit stond uitgestald op de vloer

 Hij kwam terug met het volgende; Je mag alles afhalen voor 15 Euro. Wat kan je er gebeuren verscholen achter een computerscherm want, "wie niet waagt, wie niet wint". In het dagelijks leven ben ik absoluut niet zo, maar handelen kan ik dus wel.  Dus vervolgens weer een mailtje terug; Voor 10 Euro kom ik het morgen bij u afhalen. Vrij vlot kreeg ik respons terug; Is goed, bel maar voor een afspraak!
Waaah, mijn man zag de bui alweer hangen met mijn "oude troep!". Maar netjes ging hij voor mij 'met een kratje' zijn kant uit en kwam vervolgens met een grote bananen doos terug. Ik was verrast...tot mijn verbazing zat er  veel meer in, als alleen maar de schalen. De kopjes, waarvan ik weet dat ze oud zijn, zaten er ook in. De twee  blauwe Chinees porseleinen kopjes (linksonder op het dienblad), zijn identiek met die van mijn oma, 'die ze 76 jaar geleden hebben gekregen op hun trouwdag".Het derde plaatje is een kopje van Bavaria (Bareuther). De witte dekschaal en een saus schaal, zijn van Pools porselein( Wawel), de theepot en dekschalen met  roosjes van, MZ Czechoslavakia. Het zal allen niet zoveel waard zijn, maar ik denk dat ik toch een leuke slag geslagen heb. En al vind ik niet alles mooi voor gebruik, de dekschalen zullen zeker niet misstaan met mijn allereerste witte servies, voorzien van een gouden randje. Een leuke mix, waar leuk mee gecombineerd kan worden.  Ik zie het al helemaal staan, als een mooi zomerservies op de buitentafel. Onder het genot van een  heerlijk hapje, en een lekker glaasje rosé  OP ONS EIGEN TERRAS!

Salute,

donderdag 8 april 2010

Buffels en zonsondergangRegelmatig rijd ik hier aan voorbij. Je hoeft maar even een blik opzij te werpen om dit te kunnen aanschouwen.
Vooral als ik er op de terugweg, richting huis, weer langs rijd en de zonsondergang voor mij zie, dan baalde ik telkens weer  dat ik geen camera bij me had . En toen ik voor het eerst met camera aan langs reed, was de lucht  niet mooi genoeg…altijd zo;-) Afgelopen week had ik meer geluk.

De buffels staan op een eiland in het water, dit gebied grenst aan een vakantiepark. Sssst… ik ben er even stiekem in gereden, want de mooie zonsondergang mocht en zou ik natuurlijk niet nog een keer missen!

Het was heerlijk om er even van te genieten.

FIJNE AVOND!


dinsdag 6 april 2010

HerinneringenAfgelopen paasweekend dook er van alles en nog wat op.

De aanleiding daarvan was, dat we vakantie filmpjes aan het kijken waren. Op zoek naar meer, kwam ik vervolgens mijn poëziealbum weer tegen, die in een doos met bewaarde spulletjes vond. En wat is het nu geweldig, om dit nog eens te lezen! Twee mensen waar ik zoveel van hield, waaraan ik eigenlijk nog dagelijks denk.  Mede doordat er een aantal mooie spulletjes van hen in mijn bezit zijn, die ik allen zichtbaar  in de buffetkast in de keuken bewaard worden, samen met twee oude foto's van hen. Soms kraakt de kast en heb ik het gevoel of ze mij iets duidelijk willen maken. Een voorbeeld is; dat dit weleens gebeurd is tijdens een discussie, haha en dan zeg "Ja, ja Opa, ik weet wel dat je er anders over denkt!" alsof hij zich er even mee bemoeid.. Het klinkt misschien gek, maar voor mijn gevoel zijn ze er altijd bij. De vele bezoekjes en slaap partijtjes die ik bij hen heb gehad, hebben mij deze mooie herinnering gegeven.  En de tijd herhaald zich, want onze kinderen doen eigenlijk hetzelfde bij hun opa en oma. Ik hoop dat ook hun herinneringen, later even warm zijn, zoals als ik ze nu ervaar.

 Ik kan lezen... voor velen wel bekend!


Een stapeltje oude lakentjes van mijzelf.  Een zilveren hartje van een speciaal iemand. Iets wat  we gekregen hebben voor ons trouwen als geld kado.

Samen met deze dierbare spulletjes en een 2 jarige Helena, "die schijnbaar dol op (chocolade) sigaretten was", vond ik dit wel een leuke post voor vandaag.FIJNE WEEK ALLEMAAL!