dinsdag 19 januari 2010

Mijn twee poezenkindjes


Baghera boven, Minousch onder
 Deze twee schatten mogen natuurlijk niet ontbreken aan dit nieuw begin.


Ze zijn zo lief en gezellig...'Minousch', een "Noorse boskat", hebben we gekregen in juli 2000. In juli 2009  kregen we 'Baghera', een  "Maine coon" . De kleine is een heel ondeugend, maar zo'n vertederend, vrolijk katje; die overigens niet echt klein zal blijven. De Maine coon is namelijk de grootste in zijn soort van alle rassen huiskatten.
Voor velen beter bekend, als de gesignaleerde panter op de Veluwe.

Minousch heeft even tijd nodig gehad om te schakelen. Het valt ook niet mee, als je als verwend "enig kind",  na negen jaar, zomaar een ondeugend broertje krijgt. Minousch houd van rust, Baghera daar in tegen mag graag stoeien met Minousch , dat is toch even wat anders als hij gewend was.
Sinds ze s'nachts ook samen zijn, is hun band versterkt en geeft Minousch zelfs tekenen dat hij wel met Baghera wil spelen. Wah, meneer komt zowaar nog in zijn tweede jeugd terecht!. Het heeft even geduurd maar de acceptatie is er nu eindelijk helemaal…betrapte ik hem dat hij Baghera wast..

Nu zullen jullie denken; Minousch, een mannetje? Maar dat was een inschattingsfout van de dierenarts. Toen we op het punt kwamen om Minousch te laten steriliseren bleek hij helemaal geen "zij" te zijn! Het erge was dat ze daar achter kwamen tijdens de operatie en hem vervolgens ook nog gecastreerd hebben. De arme schat is daardoor een paar dagen goed onder zeil geweest.


Ze zijn als kindjes voor ons.

1 opmerking:

Gustaviana zei

een main coon ..... die wil ik ooit nog eens erbij hebben wat een geweldige kat.....
nou ik ga weer eens verder kijken bedankt voor het spieken in je leven!!